Aanschuiven & events

Aanschuiven en events

De doordeweekse aanschuif tafel 

Op woensdag en donderdag schuif je bij ons aan voor een gemeenschappelijk/gezamenlijk diner. Hier ontmoet je buren, vrienden, stadsgenoten.  Samen eten verbindt en dat is wat ons inspireert, net zoals wat de bodem ons biedt. Want wat de bodem ons biedt ligt op je bord. Ieder seizoen heeft iets te bieden maar vooral de zomer is overvloedig en daarom maken we zomerse groenten en fruit in zodat je dat op een later moment in het jaar weer terug kunt vinden in een gerecht. 

Wat kun je verwachten? Eenvoudig eten. Boordevol groenten, soms vlees of vis maar dat altijd als een bijgerecht. Het eten is niet ingewikkeld en toch spannend en altijd zeer smaakvol. We serveren een hoofdgerecht dat begeleidt wordt door een paar frisse smaakmakers zoals een chutney en een salade. 

14,50 pp 

Toetaart 4,50  

Wil je iets vooraf dan kun je kiezen uit: soep of uit onze borrelhapjes 

De weekend aanschuif tafel 

Vrijdag en zaterdagavond 

Deze avonden komt alles van ons concept bijeen aan tafel. De keuken kookt op deze avonden met de groenten van onze eigen kloosterhoeve de Beug in Odijk (in de nabije toekomst). De moestuin van de Beug is in aanleg, wij hopen dit voorjaar al te kunnen oogsten.   

Voorlopig koken we met producenten/telers uit de regio Utrecht.  

Er wordt zoveel mogelijk met groenten gekookt maar we serveren ook bijvoorbeeld vlees van Buitengewone Varkens, geschoten wild, duurzaam gevangen vis, bio-dynamische zuivel. We vinden het belangrijk om goed voor de aarde te zorgen en houden dus rekening met duurzaamheid.  

Je geniet in het weekend van 4 gangen smaaksensatie, het is een feest voor je smaakpapillen.  Het eten is vers, energiek, eenvoudig en toch spannend. Verwacht geen menukaart , Erik kookt met wat er voorhanden is en waar hij door geïnspireerd is geraakt.  Hij houdt ervan om op het laatste moment nog zijn intuïtie te kunnen volgen.  

Het diner vindt plaats aan lange tafels, je schuift bij elkaar aan.  

Omdat we op slechts 2 avonden een 4 gangen diner serveren is alle focus gericht op datgene wat Erik zo graag doet. Met liefde en aandacht koken met de beste ingrediënten.